DESTEP analyse model voor betere Stakeholdersanalyse

DESTEP analyse model 
 
DESTEP analyse model is oorspronkelijk afkomstig uit de marketing. Maar aangezien het in de kern van de zaak gaat om het maken van een omgevingsanalyse, is dit analyse model uitstekend te gebruiken voor het maken van een stakeholdersanalyse. Het DESTEP analyse model is daarom een uitstekende tool voor projectmanagers die meer grip willen krijgen op alle stakeholders in hun project.
 
Lees verder:
 
 
Lees verder

Authentiek leiderschap: iedereen heeft het, weinigen gebruiken het!

Authentiek Leiderschap
 
 
Authentiek leiderschap is één van de leiderschapskwaliteiten die van een goed Project Manager een uitstekende Project Manager maken. Naast authentiek leiderschap zijn er uiteraard nog meer leiderschapskwaliteiten maar daarover meer in andere artikelen. Lees verder om te ontdekken hoe authentiek leiderschap jou kan helpen een excellente project manager te worden:
 
 
Lees verder

Mislukking of falen in projecten als beste leerschool

Mislukking of falen in projecten
 
Mislukking of falen in projecten komt regelmatig voor. Mislukking en falen komt zelfs in het hele leven heel vaak voor. Zelfs in de natuur! Afhankelijk van welke definitie je hanteert over mislukking. Want daar gaat het om bij mislukking: in feite is het een illusie. Mislukking is een illusie, want:

  • Hoe weet je dat iets een mislukking is?
  • Welke maatstaven gebruik je daarvoor?
  • Is dat in de ogen van anderen, in de ogen van jezelf, beiden?
  • Is dat voor altijd en eeuwig of alleen tijdelijk?
  • Zegt het iets over jouw als persoon, over jouw hele leven of alleen over die ene activiteit waar het betrekking op had?

 
Binnen de NLP zeggen we daarom:
 
 
Lees verder

Pragmatisch betekenis en praktijk voor de gestructureerde project manager

Pragmatisch betekenis en praktijk voor de gestructureerde project manager leert jou hoe je de balans tussen pragmatisch en gestructureerd werken houdt. Zowel pragmatisch werken als gestructureerd werken hebben namelijk hun voor- en nadelen. De kunst is, zoals altijd, om de juiste balans te vinden. Leer in dit artikel hoe:
 
Pragmatisch is een woord dat te pas en te onpas wordt gebruikt. “We moeten het pragmatisch houden”, “Hou het vooral pragmatisch”, “Is het wel pragmatisch?” Maar wat betekent pragmatisch nu eigenlijk? Lees verder voor pragmatisch betekenis en praktijk:
 
 
Lees verder

Stakeholdersanalyse (in 8 stappen) essentieel voor goed Stakeholder Management

Een stakeholdersanalyse is een essentieel onderdeel van goed Stakeholder Management, wat weer een kritische succesfactor is in Project Management. Stakeholdersanalyse, het analyseren van Stakeholders, is in feite een continu proces binnen Stakeholder Management in het bijzonder en Project Management in het algemeen. Wie zijn eigenlijk alle stakeholders van jouw project? Welke belangen hebben zij? En hoe is de relatie tussen jouw project en alle stakeholders? Hoe maak je een stakeholdersanalyse? Lees verder voor het antwoord op deze vragen:

Lees verder
>