NLP als Sleutel tot Geluk

NLP als Sleutel tot Geluk

 
Na de vraag Wat is NLP? en Wat kan je met NLP? gaat het nu over NLP als Sleutel tot Geluk.
 

 
Iedereen wilt gelukkig zijn. Als ik voor mezelf spreek: toen ik jong was, zei ik al:

Als ik later groot ben, wil ik gelukkig zijn

Waarom willen we dat eigenlijk? Volgens mij voelt iedereen diep, diep, diep van binnen dat we allemaal verbonden zijn. Je maakt onderdeel uit van een groter geheel. Dat geeft betekenis aan je leven en maakt je gelukkig. Dus ons streven naar geluk, komt voort uit een diep geworteld verlangen om verbonden te zijn met een groter geheel.
 
Wat is dan eigenlijk die staat van geluk? Het is het gevoel dat je er mag zijn; dat je er toe doet. Dat je helemaal Oké bent. Dat je jouw volle potentie en passie gebruikt om je doelen te bereiken. Dat je de God in jezelf volledig tot zijn recht laat komen en aan de buitenwereld laat zien.
 

NLP als Sleutel tot Geluk: 100% verantwoordelijkheid!

100% verantwoordelijkheid!

Maar ja, hoe pak je dat nu aan, gelukkig zijn. Wat is dan die Sleutel tot Geluk? De visie van NLP hierop is dat het begint met volledig voor de volle 100% verantwoordelijkheid nemen over alles in jouw leven. Daardoor creëer je namelijk een verbinding en kan je er grip op krijgen. Als je die verantwoordelijkheid niet neemt en het als het ware buiten jezelf plaatst, dan kan je de situatie dus ook niet meer beïnvloeden.
 
Neem dus altijd de volle verantwoordelijkheid voor de resultaten in je leven. Tenslotte zijn we het resultaat van al onze Bewuste en Onbewuste beslissingen. Door de touwtjes in handen te nemen, kan je dus ook nieuwe beslissingen nemen, die leiden tot betere resultaten. Dat geeft je een gevoel van empowerment van kracht, van keuzevrijheid. Je zal daardoor ook letterlijk veel meer opties zien, waardoor je veel meer handelingsvrijheid hebt.
 
Nu hoor ik je al denken: “Ja maar, wat als het tegenzit?” Als eerste moet je dan de situatie accepteren zoals die is. Neem zo snel mogelijk je verlies. Creëer verbinding met je situatie, waardoor je er wat mee kan. Realiseer je daarna dat je zelf verantwoordelijk bent. Niemand anders! Ook niet het weer of de regering of de NS! Nee alleen jij! Daardoor zal je blikveld zich vanzelf verruimen en zie je ook andere mogelijkheden, die je eerst niet voor mogelijk had gehouden.
 
Kortom: neem verantwoordelijkheid en wees Gelukkig!
 
 
Lees verder over NLP …
 
Wat is NLP?
Wat kan je met NLP?
 

>